Esbens erfaringer – “Tomat teknikken”

Som virksomhedskonsulent er ens fornemmeste opgave at rådgive ens kunder. Derfor gør vi hos INDKOM en dyd ud af at have fingeren på pulsen og følge med i nye tendenser inden for erhvervslivet. Forleden dag faldt jeg i den forbindelse over en relevant artikel på nettet omkring forstyrrelser på arbejdspladsen. Den inspirerede mig til at undersøge emnet yderligere. Jeg kunne nemlig hurtigt nikke genkendende til flere af artiklens eksempler, når jeg sammenlignede med min egen arbejdsdag. Derfor besluttede jeg mig for at teste, hvordan jeg kunne effektivisere min egen arbejdsdag og gøre mig erfaringer, som kan være relevante for mit netværk.

Esben Theibel
Management Konsulent

 

Læs mere

Vækstpotentialet skal udnyttes i de små og mellemstore virksomheder

Rygraden i det danske erhvervsliv er og bliver de små og mellemstore virksomheder. Derfor peger politikerne ofte på den mulige vækst, der gemmer sig i segmentet. SMV’erne har dog sjældent ressourcerne og kompetencerne til at forløse dets fulde potentiale. Det på trods tøver de ofte med at investere i ekstern konsulentrådgivning. Mine erfaringer viser ellers, at der er værdi at hente for de virksomheder, der vælger at sige ja tak til hjælp fra en mand på sidelinjen. Derfor er det op til konsulenterne at bevise deres værd overfor de mindre virksomheder og hjælpe dem med at indfri deres ambitioner.

Jim Poulsen
Partner og Management Konsulent

 

Læs mere

Julefrokost i nye højder

Sild og snaps er hovedingredienserne til de fleste firmajulefrokoster, men hos INDKOM gjorde vi det i år helt anderledes. Her var risalamande og juleøl nemlig byttet ud med stærk te og bjergbestigning, da vi i sidste uge satte kurs mod det 4167 meter høje Mount Toubkal i det sydvestlige Marokko.  

 

 

Læs mere

Kunsten at være konsulent

INDKOM er et konsulenthus, og her er vi allesammen konsulenter. Sådan har det altid været, men vi har ofte reflekteret over, om det måske var en fejl. Titlen konsulent bliver nemlig stadig forbundet med en masse fordomme, som på ingen måde afspejler, hvordan vi arbejder hos INDKOM. Spørgsmålet, der bliver ved med at dukke op i diskussioner her på kontoret, er derfor, om det at være konsulent er blevet uomtvisteligt forbundet med noget negativt?

 

Esben Theibel
Management Konsulent

 

Læs mere

Virksomhederne før velfærden

Kommunalvalget står for døren med valgplakater, vælgermøder og alt hvad dertil hører. Hos INDKOM følger vi valgkampen tættere end de fleste, fordi vi selv har en kollega blandt borgmesterkandidaterne i Aarhus Kommune. Vi har dog løbende undret os over debatten og mediedækningen af valgkampen – Eller rettere den manglende debat omkring erhvervslivet. Når vælgerne og medierne sætter politikerne i tale fokuseres der nemlig oftest på de traditionelle velfærdsområder som skoler, ældrepleje og sundhedsvæsnet fremfor rammerne for de private virksomheder. Men er private virksomhedernes fremtidige vækst ikke netop fundamentet for vores velfærdssamfund?

 

Claus Damsgaard
Partner og Management Konsulent

 

Læs mere

Strategier fejler – Virksomheder udelader at arbejde systematisk med udvikling

På trods af at innovation er en central del af virksomhedernes vision, halter det stadig, når det kommer til eksekvering. Rapport peger på, at mange ledere fejler, fordi udviklingen ikke sættes i system. INDKOM har arbejdet med denne problemstilling hos små og mellemstore virksomheder i en årrække og har netop udviklet en helt ny forretningsmodel, som skal understøtte den gode fordeling af drift, udvikling og forankring, samt gøre konsulentydelser.

 

Claus Damsgaard
Partner og Management Konsulent

 

Læs mere

Er du ejerleder – og hvem skal tage over efter dig?

Du kender det sikkert. Du har opbygget en god og solid virksomhed. Udgangspunktet er måske dit fag, din ide eller noget helt tredje. Der er tryk på og I har travlt med hverdagens drift. I en stille time overvejer du din virksomheds fremtid, griber I opgaverne rigtigt an og hvad skal der ske med hele herligheden når du engang ikke længere skal være en del af virksomhedens hverdag. Men hverdagens travlhed afholder dig fra at tage hul på de strategiske overvejelser, der er afgørende nødvendige i den sammenhæng.

 

Marc Perera Christensen
Management Konsulent

Læs mere

Gode personlige råd til virksomhedsejere og entrepreneur, hvad er dine? 

Der er ingen tvivl om at det, at drive og opstarte virksomhed er helt fantastisk. Blandt andet i form af frihed og fornemmelsen af, at arbejde for sig selv. Rejsen byder både på store succesoplevelser, men ligeledes på hårdt arbejde. Efter mange år som selvstændig og nu igen, på andet år med opstart af virksomhed har jeg samlet et par gode råd sammen til dig, som har egen virksomhed i et presset marked og til dig som står overfor at skulle starte. 

 

Claus Damsgaard
Partner og Management Konsulent

 

Læs mere

Debat: Kære ledere i små og mellemstore virksomheder, tag jer sammen og skab vækst!

I en artikel af Niels Lunde (Redaktionschef i Børsen den 23. sep.) kommer han med en skarp opfordring til de små og mellemstore virksomheder (SMV´er) om at de skal ”tage sig sammen”! Udfordringen og paradokset som Niels fremhæver det, er at SMV´erne er enormt vigtige og dem som skaber mest værdi for samfundet, men samtidigt er de også en barriere for at skabe vækst og dermed et endnu mere rigt samfund! 

 

Claus Damsgaard
Partner og Management Konsulent

 

Læs mere

Business Model Canvas

Business Model Canvas er et fantastisk stykke værktøj. Det er en model, som kan være med til at kortlægge, hvordan hele din forretningsmodel ser ud i dag. Den kan være med til at skabe grundlag for en ændring af din nuværende forretningsmodel, som gør, at I som virksomhed kan få en meget stærkere profil over for jeres kunder. Mange gange er det graden af eksempelvis service, kvalitet, fleksibilitet etc., der indgår i virksomhedens salgsargument. 

 

Claus Damsgaard
Partner og Management Konsulent

 

Læs mere